Λεύκανση Δοντιών

Το χρώμα των δοντιών δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι έχουν εκ γενετής πιο σκούρο χρώμα. Επιπλέον, το χρώμα των δοντιών σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου, λόγω λήψης τροφών με έντονες χρωστικές, γήρανσης των δοντιών, καπνίσματος ή τραυματισμού. Η λεύκανση δοντιών είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική διαδικασία, με την οποία επιτυγχάνεται η βελτίωση της φωτεινότητας των δοντιών, έως και 8 τόνους της κλίμακας Vita.
Στην κλινική μας γίνεται λήψη του αρχικού χρώματος των δοντιών και καταγραφή του με ενδοστοματικές φωτογραφίες, πριν την έναρξη της διαδικασίας της λεύκανσης.
Η λεύκανση εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Σε φυσικά κίτρινα δόντια.
  • Σε δυσχρωμικά δόντια, λόγω λήψης τετρακυκλινών.
  • Σε δυσχρωμίκα δόντια, λόγω φθορίασης.
  • Σε χρώσης δοντιών από νικοτίνη.
  • Σε κηλίδες φθωρίωσης.
  • Σε αποχρωματισμένα δόντια, λόγω τραυματισμού ή ενδοδοντικής θεραπείας.
  • Σε γειτονικά δόντια γεφυρών και στεφάνων.

Τι πρέπει να προσέξετε:
Η λεύκανση μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε υγιή στόματα. Η κλινική κατάσταση των δοντιών πρέπει να εκτιμηθεί από τον οδοντίατρο, πριν την έναρξη της διαδικασίας. Οποιαδήποτε εργασία για την αποκατάσταση των δοντιών ολοκληρώνεται και εφόσον επιτευχθεί στοματική υγεία γίνεται η λεύκανση, με μία από τις παρακάτω διαδικασίες:

Λεύκανση στο Σπίτι με τη Συμβουλή και Καθοδήγηση του Οδοντιάτρου

Είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία. Κατασκευάζονται εξατομικευμένοι νάρθηκες (μασελάκια), μέσα στα οποία τοποθετείται η δραστική ουσία, η οποία είναι είτε το Υπεροξείδιο του Καρβαμιδίου, σε ποσοστά 10-16%, είτε το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου 6%.
Η λεύκανση γίνεται με την εφαρμογή των ναρθήκων στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η θεραπεία διαρκεί από 2 έως 6 εβδομάδες, ανάλογα με την αρχική δυσχρωμία που υπάρχει.
Το κόστος της θεραπείας είναι το μικρότερο από όλες τις διαδικασίες λεύκανσης και εξαρτάται από τη διάρκεια που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η λεύκανση.
Η συντήρηση των αποτελεσμάτων της λεύκανσης, επιτυγχάνεται με την επανάληψη της διαδικασίας για μία εβδομάδα, ανά 6-12 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Εφόσον οι νάρθηκες εφαρμόζουν σωστά, το κόστος της επανάληψης είναι μόνο η αγορά δύο σωληνάριων gel.

Λεύκανση στο Ιατρείο - Χημική Λέυκανση


Εφαρμόζεται υπεροξείδιο του υδρογόνου υψηλής συγκέντρωσης (40%), απευθείας στα δόντια, αφού πρώτα απομονωθούν και προστατευθούν οι μαλακοί ιστοί - ούλα.
Η διαδικασία γίνεται εξολοκλήρου στο οδοντιατρείου, υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Αποτελείται από μία έως 3 συνεδρίες της μίας ώρας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής, καθώς γίνεται υπό την συνεχή επίβλεψη του οδοντιάτρου.
Συντήρηση γίνεται είτε με την εφαρμογή λεύκανσης στο σπίτι με νάρθηκες, είτε με την επανάληψη της διαδικασίας κάθε 6-12 μήνες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 2351304381, 6978668617

 info@smiledesignclinic.gr

 /smiledesigningcenter

 /smile_designing_center