Πως γινεται η διαγνωση;

Στα κατάγματα μύλης, η διάγνωση είναι εύκολη καθώς συνήθως λείπει κάποιο κομμάτι του δοντιού ή το σπασμένο τμήμα κουνιέται και στηρίζεται μόνο από τα ούλα. Ανάλογα με το μέγεθος του κατάγματος μπορεί να έχει αποκαλυφθεί ο πολφός (τα αγγεία και τα νεύρα του δοντιού που βρίσκονται στο κέντρο του), οπότε και το δόντι νεκρώνεται και πολλές φορές μαυρίζει.

Κάταγμα κατά μήκος της μασητικής επιφάνειας του δοντιού
Όταν το κάταγμα αφορά την ρίζα του δοντιού δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, ιδίως όταν δεν έχει επηρεαστεί η μύλη του δοντιού.
Τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε ένα κάταγμα ρίζας ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και την εντόπιση του κατάγματος. Συνήθως εμφανίζεται ελαφρός ερεθισμός στο ούλο και λίγο πρήξιμο ή συρίγγιο αντίστοιχα προς το κέντρο της ρίζας. Το δόντι μπορεί να πονάει ελαφρά ή να είναι ευαίσθητο στην επαφή και να εμφανίζει ήπια κινητικότητα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η διάγνωση δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς η κλινική εικόνα του κατάγματος μοιάζει με αυτή ενός αποστήματος ή μίας περιοδοντικής ή ενδοδοντικής βλάβης.
Η ακτινογραφική εικόνα των καταγμάτων της ρίζας παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία. Σε πολλές περιπτώσεις τα κατάγματα ρίζας δεν διακρίνονται στην ακτινογραφία.

No questions yet.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 2351304381, 6978668617

 info@smiledesignclinic.gr

 /smiledesigningcenter

 /smile_designing_center