Προληψη της τερηδονας με sealants

Τι είναι τα sealants;

Οι προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών ή sealants είναι ειδικά υλικά που καλύπτουν τα αυλάκια και τις σχισμές των δοντιών. Με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η συσσώρευση μικροβίων στις ευπαθείς αυτές περιοχές.
Επιπλέον, τα sealants νεότερης γενιάς έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν συνεχώς φθόριο, με αποτέλεσμα να ενισχύουν τοπικά την άμυνα του δοντιού απέναντι στην τερηδόνα.
Ακόμα και αν στο σημείο όπου τοποθετούνται έχει ήδη εμφανιστεί τερηδόνα, η βλάβη θεραπεύεται χωρίς τρόχισμα ή σφράγισμα, εφόσον βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Πώς τοποθετούνται;

Η διαδικασία τοποθέτησης των sealants είναι απλή και εντελώς ανώδυνη και δεν απαιτεί ούτε τρόχισμα των δοντιών ούτε τοπική αναισθησία. Αρχικά γίνεται μία προετοιμασία των οδοντικών επιφανειών και στην συνέχεια τοποθετείται το υλικό, το οποίο αρχικά είναι σε υγρή μορφή και στερεοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής φωτός ορατού φάσματος.
Η διάρκεια ζωής των sealants μέσα στο στόμα κυμαίνεται από 4 εώς 8 χρόνια ή και περισσότερο. Επειδή η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί καμία φθορά στα δόντια , μπορούμε να την επαναλάβουμε όσες φορές θέλουμε.
Η προστασία που παρέχουν τα sealantς στα σημεία που τοποθετούνται φτάνει το 100%. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι οι τακτικές επανεξετάσεις και η αντικατάσταση όσων sealants έχουν φθαρεί ή πέσει.

Ποιές είναι οι ενδείξεις για την τοποθέτησή τους;

Τα sealants πρέπει να τοποθετούνται σε όλα τα παιδιά από την ηλικία των 5 ετών ως την ενηλικίωση.
Από τα sealants μπορούν να ωφεληθούν και άτομα οποιαδήποτε ηλικίας, εφόσον έχουν ευπάθεια στην τερηδόνα.
Τα sealants δε μπορούν να τοποθετηθούν σε δόντια με προχωρημένη τερηδόνα.

No questions yet.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 2351304381, 6978668617

 info@smiledesignclinic.gr

 /smiledesigningcenter

 /smile_designing_center