Τι ειδους ορθοδοντικοι μηχανισμοι υπαρχουν;

Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι κινητοί μηχανισμοί, όταν ο ασθενής μπορεί να τους βγάλει μόνος του από το στόμα ή ακίνητοι, όταν μένουν σταθεροί στα δόντια κατά την θεραπεία και αφαιρούνται μόνο από τον ορθοδοντικό.
Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει με κινητούς μηχανισμούς (μασελάκια), αλλά αυτοί οι μηχανισμοί διορθώνουν πολύ περιορισμένα (τοπικά) προβλήματα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η ορθοδοντική απαιτεί ακίνητους μηχανισμούς (σιδεράκια), που δεν διορθώνουν μόνο τη θέση των δοντιών, αλλά αποκαθιστούν και την αρμονία των χειλέων και την αισθητική του προσώπου γενικότερα.
Εκτός από τα μεταλλικά «σιδεράκια» που γνωρίζουμε όλοι, υπάρχουν πλέον πολλοί αισθητικοί μηχανισμοί στο χρώμα των δοντιών (λευκά σιδεράκια), τα γλωσσικά σιδεράκια και η τεχνική Ιnvisalign με διαφανείς νάρθηκες. Η κάθε τεχνική έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις, και η τελική απόφαση, για το ποια θα εφαρμοστεί σε κάθε ασθενή, λαμβάνεται από τον ορθοδοντικό σε συνεργασία με τον ασθενή ή τον γονέα του.

No questions yet.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 2351304381, 6978668617

 info@smiledesignclinic.gr

 /smiledesigningcenter

 /smile_designing_center